Събития

Oт международното изложението „Светът на млякото“в Интер Експо Център  гр.София млекопреработвателно предприятие „Виола”  получи най – високо отличие: Златен медал за продукта „Кашкавалени пури пикантни”.

Млекопреработвателно предприятие „ Виола” взе специално участие в най-голямото  в страната и в Югоизточна Европа изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост –  Светът на млякото, Месомания ,  Булпек, Салон на виното, Итерфуд & Дринк и Сихре – в хорека сектора. Участие взеха рекордните 420 фирми от Българския и международен пазар. Млекопреработвателно предприятиеВиола” представи на изложението първокачествени млечни продукти като кашкавал , кашкавалени пури и хапки , кисело мляко и извара. Мащабното събитие се проведе между 9 и 12 ноември в Интер Експо Център – София.

 

„Млечният път на България през вековете“ Септември 2016

При огромен интерес премина Първият национален събор „Млечният път на България през вековете“ в град Луковит на 23 и 24 септември 2016 г. Луковит бе домакин на първото по рода си събитие за страната, организирано от Асоциацията на млекопреработвателите в България и Община Луковит, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и на Държавен фонд „Земеделие“. По време на събора Асоциацията тържествено отбеляза и 25 години от своето учредяване. Участие взеха утвърдени фирми в млечната промишленост. Млекопреработвателно предприятиеВиола” представи на изложението първокачествени млечни продукти като кашкавал , кашкавалени пури и хапки , кисело мляко и извара.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Националната кампания „Подкрепяме българското“ гостува в Плевен Септември 2016.

Националната кампания „Подкрепяме българското“ гостува в Плевен. Кампанията се организира от Министерството на земеделието и храните във всичките 28 областни центрове в страната. На събитието присъстваха Заместник-министър Свилен Костов, народния представител Владислав Николов, директорът на ОД „Земеделие” Нора Стоева, Николай Маринов – директор на дирекция „Земеделие, гори и поземлени отношения” в МЗХ, Венцислав Върбанов – бивш министър в министерство на „Земеделието и горите”. От 2014 председател на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ),  и Ралица Добрева Областен управител на гр.Плевен. Повече от 30 производители показаха своята продукция в рамките на изложението „Подкрепяме българското”. Потребителите имаха възможност да опитат различни продукти от млечни, месни, зеленчуци, плодове и ядки, до варива, пчелни продукти, вина и дори щандове с цветя. Млекопреработвателно предприятиеВиола” представи на изложението първокачествени млечни продукти като кашкавал , кашкавалени пури и хапки , кисело мляко и извара.