Кашкавал
Кашкавал ВИОЛА се произвежда от високо качествено краве мляко, специална млечнокисела закваска, сол и мая по традиционна българска технология.
За 1кг. кашкавал се използват около 10 литра пълномаслено краве мляко.
Той е със светложълт до кехлибареножълт цвят, стегната и плътна консистенция, с характерен млечно маслен вкус на истински зрял кашкавал. Неговата голяма трайност,високи хранителни и органолептични качества, го определят като предпочитан продукт за всяка трапеза. Може да се консумира както в суров вид, така и паниран или запечен на любимата ни пица, огретен или друго кулинарно изкушение.
- Натурален продукт
- Винаги с постоянно качество
- Без консерванти
- Не съдържа изкуствени оцветители
- Не съдържа растителни мазнини
- Кашкавалът съдържа до 32 % мазнини, 26 % белтъчини, 2, 5-3, 5 % органични соли.
- В състава му влизат витамините А и В.
- Много е богат на калций – микроелемент, крайно необходим за укрепване на костната система, зъбите и костите.
- Най-голямата ценност на продукта е, че белтъчините, които съдържа, са разтворими и почти на пълно (98.5 %) усвоими от организма.
- 100 г кашкавал на ден покрива нуждата на възрастен човек от мастни киселини.
- Поради голямото съдържание на белтъчини, мазнини и минерални соли кашкавалът е изключително полезна храна за всички възрасти.
Състав: Българско краве мляко, сол, сирищна мая, закваска
Разфасовки: 0,250кг., 0,500кг., 1,000кг., 2,000кг., 8,000кг.